Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@09:05:59 GMT

مزرعه نوآوری زعفران شاهرود الگوی کشوری شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۸۰۲۹

مزرعه نوآوری زعفران شاهرود الگوی کشوری شد

به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود، سیدمجتبی خیام‌نکویی، رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی عصر امروز در حاشیه بازدید از طرح مشارکتی کشت و تولید زعفران در شاهرود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این مجموعه که یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های کشت زعفران محسوب می‌شود، در زمینی حدود 100 هکتار زمین یکپارچه با نوآوری‌های جدید ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: با توجه به اینکه 95 درصد زعفران را در کشور تولید می‌کنیم، نیاز است تا تحول در زمینه ارزش‌افزوده حاصل از زعفران برای افرادی که در این حوزه اشتغال دارند، ایجاد شود.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی افزود: خوشبختانه در این مدت که مرکز تحقیقات با همکاری بخش خصوصی انجام داده، به نظر می‌رسد افق بسیار روشن و تحول‌آفرینی در این منطقه وجود دارد.

وی بیان کرد: امیدواریم در آبان ماه امسال این مزرعه را به‌عنوان مزرعه نوآوری زعفران به کشور معرفی کنیم و حمایت‌های لازم را انجام دهیم و به معنای واقعی کلمه کاشت، داشت و برداشت، فناوری و صادرات زعفران را از مسیر دانش‌بنیانی حمایت کنیم.

خیام‌نکویی در پاسخ به این پرسش که در صورت تبدیل‌شدن این مزرعه به‌عنوان مزرعه نوآور معرفی شود، چه حمایت‌هایی از آن صورت می‌گیرد، گفت: ازجمله حمایت‌ها، در اختیار گذاشتن ظرفیت‌های مجموعه مراکز تحقیقاتی برای مشارکت خصوصی است.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی افزود: از طرفی کسانی که از تسهیلات مجموعه مزارع نوآوری برخوردار می‌شوند، بخشی از تسهیلات که شرکت‌های مستقر در پارک‌های فناوری دارند، شامل حال آن‌ها می‌شود که انگیزه خوبی برای آن‌ها می‌تواند باشد.

خیام‌نکویی گفت: همچنین این مجموعه می‌تواند از حمایت‌های مرکز از جهت کارشناسان، محققان و اعضای هیأت‌علمی برخوردار شود تا با استفاده از این ظرفیت در جهت ارتقای کیفی و کمی محصولات خود گام‌های مؤثری بردارد.

وی گفت: مرکز تحقیقات شاهرود، یکی از مراکز بزرگ کشور است که نقش‌آفرینی بیشتری از شرایط موجود می‌تواند داشته باشد و باید شاهد این باشیم که دستاوردها مرکز وارد عرصه شود.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی افزود: تاکنون با خدمات کارکنان این مرکز بسیاری از دستاوردها وارد عرصه شده؛ اما باید امسال باید تمرکز روی این باشد که اکثر دستاوردها که می‌تواند در کشاورزی منطقه تأثیرگذار باشد وارد عرصه شود.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که تأثیرگذاری مرکز تحقیقات شاهرود روی بخش کشاورزی منطقه یک تأثیرگذاری چشمگیرتر از شرایط موجود می‌تواند باشد و حمایت‌های لازم از طریق سازمان تحقیقات انجام می‌شود که این اتفاق در این منطقه بیفتد.

خیام‌نکویی با بیان اینکه امسال به ابتکار مقام معظم رهبری سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نام‌گذاری شد، گفت: تأکید بر این است که کشاورزی به‌سوی دانش‌بنیانی سوق داده شود.

وی گفت: ظرفیت‌های بسیاری زیادی در کشور در مراکز تحقیقاتی داریم و ازجمله مرکز تحقیقات شاهرود است و در بازدید امروز بررسی شد که چه حمایت‌هایی می‌توانیم انجام دهیم که این ظرفیت‌ها را به سمت سوقی دهیم که اهداف نام‌گذاری محقق شود.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی گفت: زیرساخت‌های زیادی وجود دارد و کلکسیون مختلفی از ذخایر ژنتیکی در حوزه‌های درختان باغی ازجمله زردآلو داریم. ارقام مقاوم به سرمازدگی این محصول توسط مجموعه به فناوری آن دست یافته‌اند و تولید شده که می‌تواند منشأ تحول باشد.

انتهای پیام/74001/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: زعفران سازمان آموزش تحقیقات و ترویج کشاورزی ترویج کشاورزی سازمان آموزش تحقیقات و ترویج کشاورزی تحقیقات و ترویج کشاورزی رئیس سازمان آموزش مرکز تحقیقات خیام نکویی حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین جعفری روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، گفت: تقویت شرکت های دانش بنیان ضروری است و مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت و هدفمند شود تا خلق ثروت از دانش صورت گیرد.

وی با بیان اینکه از ماموریتهای مهم حوزه تحقیقات کشاورزی موضوع دانش بنیان کردن و ارتقای بهره وری در این بخش است،افزود: همچنین ماموریت اصلی همکاران ما در مراکز تحقیقاتی باید حل مشکلات اساسی حوزه کشاورزی استان باشد و با همراهی و تقویت بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف بخش کشاورزی کمک کنند.

جعفری با اشاره به اهمیت چشم انداز سند امنیت غذایی، گفت: در این سند که با همکاری و مشارکت بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید، محققان و صاحبنظران تنظیم شده، بهره وری از سایر منابع پایه از جمله کاهش مصرف آب در تولیدات کشاورزی مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه یافته های تحقیقاتی و انتقال دانش باید به عرصه کشاورزی نفوذ کند و مراکز تحقیقاتی باید بتوانند این انتقال را تقویت کنند.، افزود امنیت غذایی اهمیت بسیار زیادی دارد و بستری برای همه امنیت ها به شمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این مراسم به اهمیت نقش دانش در ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی اشاره و تاکید کرد: اتفاقات خوب و بسیار مهمی از ابتدای انقلاب در بخش کشاورزی رقم خوده است و باید اتفاقات خوبی نیز در آینده در این بخش رقم بخورد.

روح اله حسنی تصریح کرد: حوزه کشاورزی از خصوصی‌ترین بخشهای اقتصادی است و نقش دانش در ارتقای بهره وری در این حوزه اهمیت ویژه ای دارد.

حسنی با بیان اینکه انتقال علم و دانش باید در راهبرد افزایش محصولات سالم مورد استفاده قرار گیرد، افزود: نقش تحقیقات در عرصه هایی از جمله حوزه گندم بسیار اثرگذار است و باید فرمول های افزایش تولید به دست کشاورزان برسد و نقش بخش خصوصی در این موضوع می تواند موثر باشد.

در این مراسم از زحمات نادر عباسی رئیس پیشین مرکز تحقیقات، قدردانی و محمدرضا عظیمی به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان معرفی شد.

کد خبر 6093814

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس