Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-03@10:34:32 GMT

آغاز کشت ۳۵ نوع گیاه دارویی در فریدن

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۵۲۵۴

آغاز کشت ۳۵ نوع گیاه دارویی در فریدن

 

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، محمدرضا نادری با اشاره به افتتاح نخستین مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی فریدن اظهار داشت: مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی به مساحت ۱۵ هزار مترمربع و با هزینه افزون بر ۵۰۰ میلیون ریال در سایت تحقیقاتی این واحد با همکاری شرکت دانش بیان حکمت پارسیان، دانشگاه اصفهان و بسیج سازندگی راه‌اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فریدن افزود: در این مزرعه ۳۵ نوع گیاه دارویی به روش نشا و بذرکاری کشت شده است که در آینده انتظار داریم به ۵۰ گونه افزایش یابد.

وی با اشاره به توجیه اقتصادی گونه گیاهان دارویی در این سایت تحقیقاتی، افزود: خارمریم، نعناع فلفلی، آویشن باغی و دنایی، گل‌گاوزبان، مریم‌گلی، اسطوخودوس، همیشه‌بهار، گل‌مغربی، گل ماهور، چای ترش و بادرنجوبه از جمله گونه‌های کشت شده در این مزرعه است که از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار هستند.

نادری با این سخن که علاوه بر این مزرعه، محصولات تحقیقاتی دیگری نیز زیر کشت داریم، گفت: در زمین زراعی این واحد آموزشی ۴ هکتار بادام دیمی، بیش از ۲ هکتار موسیر، ۲ هکتار گندم و جو دیمی نیز زیر کشت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فریدن همچنین پرورش گیاهان کمیاب سازگار با شرایط اقلیمی این منطقه به مانند کرفس کوهی و ... را یک چشم‌انداز اقتصادی مناسب برای آینده دانست. 

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد با تجاری‌سازی طرح‌های دانش‌بنیان می‌تواند به یکی از رسالت‌های اصلی خود که توسعه امور دانش‌بنیان است، دست یابد و افتتاح مزارع این‌چنینی که سازگار با شرایط منطقه بوده در همین راستا است.

نادری با برشمردن ویژگی‌های منحصربه‌فرد شهرستان فریدن، عنوان کرد: عدم وجود صنایع تبدیلی سبب شده است که خام فروشی در شهرستان باعث آسیب‌های اقتصادی به این منطقه شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فریدن ادامه داد: طبق تحقیقاتی که کردیم، یکی از پرفروش‌ترین اسانس و عطرهای بازار جهانی برگرفته از تولیدات ایرانی است که اگر بتوان زمینه فرآوری و تبدیلی آن را فراهم نمود، فریدن زمینه تبدیل شدن به یکی از قطب‌های کشوری در این راستا را دارد.

وی تأکید کرد: مسئولان و مردم این منطقه نباید، منتظر معجزه از بیرون شهرستان باشند، طبق اطلاعاتی که داریم سرمایه‌داران بزرگ که بومی این شهرستان هستند بسیارند، که می‌توانند باعث رونق اقتصادی این منطقه شوند و باید به دنبال جذب آن‌ها بود. 

نادری یکی دیگر از زمینه‌های توسعه اقتصادی این منطقه را هوای پاک، طبیعت زیبا و تمدن چند هزارساله این منطقه دانست و تصریح کرد: با توسعه اکوتوریسم می‌توان از ظرفیت بالقوه این منطقه در راستای توسعه گردشگری استفاده کرد.

راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی ۵۰ کیلوواتی در آینده نزدیک

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فریدن  در ادامه با اشاره به اقلیم مناسب و منحصربه‌فرد این منطقه، گفت: این واحد به همراه بخش خصوص با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، در پی راه‌اندازی یک نیروگاه خورشیدی ۵۰ کیلوواتی نیز هست.

وی ادامه داد: موافقت‌های اولیه برای احداث این نیروگاه حاصل شده است که با احداث و راه‌اندازی آن بحث آموزشی آن را نیز پیگیری خواهیم کرد.

منبع: روابط عمومی بسیج اساتید استان اصفهان

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، این رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد مقالات پراستناد، تعداد ارجاعات به مقالات پژوهشگران در پایگاه Google Schoolar و تعداد لینک‌های دریافتی منتشر می‌شود.


رتبه‌بندی وبومتریکس شاخصی برای رتبه‌بندی وب سایت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا است، که توسط مؤسسه تحقیقاتی (CSIC) Consejo Superior de Investigaciones Cientificas در کشور اسپانیا از سال ۲۰۰۴ مشغول به فعالیت است.


این مؤسسه، هر شش ماه یکبار وب سایت‌های بیش از ۳۲ هزار دانشگاه و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی را از بین ۲۰۰ کشور جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.


سه شاخص مهم و تأثیرگذار در این رتبه‌بندی وجود دارد، شاخص اول قابلیت مشاهده دیگران (Visibility) با وزن ۵۰ درصد که شامل مجموع تعداد لینک‌ها و دامنه‌های ارجاع شده مربوط به این لینک‌ها از یک وب سایت خارجی به وب سایت دانشگاه، مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی است، و اطلاعات مربوط به این شاخص از دو پایگاه اطلاعاتی Majestic و Ahrefs استخراج می‌شود.


شاخص دوم برتری (Excellence) با وزن ۴۰ درصد نیز به معنای تعداد مقالات برتری است، که جزء ۱۰ درصد مقالات با بیشترین میزان ارجاعات در رشته‌های متفاوت است و این اطلاعات نیز از پایگاه سایماگو جمع‎ آوری می‌شود.


شاخص سوم فایل‌های قابل دسترسی (Openness) با وزن ۱۰ درصد است، که شامل تعداد استناد‌ها به نویسندگان برتر است و مرجع دریافت اطلاعات مورد نظر، موتور جستجوی Google Scholar Citations می‌باشد.


بر اساس اعلام معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند، در جدیدترین نتایج رتبه بندی وبومتریکس (نسخه ژانویه ۲۰۲۴)، دانشگاه بیرجند رتبه ۲۷۳۸ را در بین ۳۱۷۰۲ دانشگاه و موسسه جهانی و رتبه ۵۰ ملی را در میان ۴۵۷ موسسه و دانشگاه ایرانی کسب کرد.


از جمله اهداف این رتبه بندی، تشویق و ترغیب دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی به تولید و انتشار فعالیت‌های خود به صورت الکترونیکی در راستای ارتقای دسترس پذیری عمومی جامعه و ارتقای کیفیت تحقیقات پژوهشگران در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است.


شایان ذکر است یکی از مهم‌ترین تغییراتی که در سال ۱۴۰۲ در این خصوص اعمال شد، تغییر وب‌سایت دانشگاه با هدف ارتقای فعالیت‌های الکترونیکی، دسترس‌پذیری، بهبود مخاطب پذیری و برجسته نمودن ماژول‌های پژوهشی در وبگاه بود که تاثیر ملموس آن در ارتقای رتبه وبومتریک دانشگاه مشهود است.

دیگر خبرها

  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی