Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه دستگاه پيمانکار راه‌اندازي مزرعه 200هکتاري براي آموزش، پژوهش و توان‌افزايي در حوزه گرد و غبار در عراق، ستاد عتبات است، گفت: اين ستاد اقدامات اوليه را در خاک عراق شروع کرده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست پام، معصومه ابتکار در نشست خبري کنفرانس بين‌المللي مقابله با گرد و غبار؛ چالش‌ها و راه حل‌ها که امروز در سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد،اظهار کرد:به‌طور قطع بازگشت امنيت و آرامش به عراق با آزادسازي موصل و حذف داعش از عراق ميسر مي‌شود و فضايي را ايجاد مي‌کند تا اقدامات بيشتري در مورد احياي تالاب‌ها و کنترل و مهار کانون‌هاي گرد و غبار انجام شود و دولت عراق وظايف خود را در اين زمينه با جديت انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي با بيان اينکه اجلاس بين‌المللي گرد و غبار به منظور تبادل تجربيات و بررسي ساز و کارهاي حقوقي، فني و مالي برگزار مي‌شود، اظهارکرد: روز دوشنبه تا روز چهارشنبه (12 تا 14 تيرماه) کنفرانس بين‌المللي مقابله با گرد و غباربرپا مي‌شود. اين کنفرانس رخداد مهمي براي کشور ما، منطقه و بسياري از کشورهاي جهان است که تحت تاثير طوفان‌هاي گرد و غبار قرار دارند.

وي با اشاره به اينکه تعداد و شدت طوفان‌هاي گرد و غبار طي سال‌هاي اخير رو به افزايش بوده است، گفت: اين توفان‌ها تاثيرات منفي بسياري از لحاظ اقتصادي و بهداشتي برجاي مي‌گذارد. کشور ما از اين جهت متحمل آسيب‌هاي بسيار شده است.

معاون رئيس جمهور با بيان اينکه ايران از طريق کشورهاي مختلف از جمله عراق، سوريه، عربستان و افغانستان تحت تاثير گرد و غبار است،تصريح کرد: اين موضوع از ابتداي دولت يازدهم در دستور کار دولت قرار گرفته است و از اولين سفرها به عراق مذاکرات و پيگيري‌ها در اين زمينه آغاز شد و تاکنون مذاکرات متعددي با رئيس جمهور عراق، نخست وزير و وزير محيط زيست اين کشور در مورد ضرورت انجام تکاليف و وظايف دولت عراق در زمينه مهار کانون‌هاي گرد و غبار انجام شده است.

ساز و کارهاي حقوقي، فني و مالي در کنفرانس بين‌المللي گرد و غبار بررسي خواهد شد

وي در ادامه اظهار کرد: از دو ماه پيش تلاش براي دستيابي به چارچوب‌هاي عملي با دولت عراق تشديد شده است؛ به طوري‌که ماه گذشته ما و معاون وزيرمحيط زيست عراق، يک برنامه اجرايي مشترک به منظورراه‌اندازي مزرعه 200 هکتاري براي آموزش، پژوهش و توان‌افزايي در حوزه گرد و غبار امضاء کرديم. طبق اين تفاهم‌نامه انتقال تجربه ايران به عراق در مورد گرد و غبار در ابعاد مختلف از جمله مدل‌سازي و پيش‌بيني گرد و غبار، سنجش کيفيت هوا، نحوه مديريت عرصه سرزميني، چگونگي کاشت نهال و مالچ پاشي، مديريت منابع آب، احياي تالاب‌ها در اين مجموعه مورد توجه قرار مي‌گيرد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه عربستان يکي از کشورهايي است که کانون‌هاي گرد و غبار آن ايران را به طور مستقيم تحت تاثير قرار مي‌دهد، اظهار کرد: سدسازي‌هاي ترکيه، صحراي قراقوم ترکمنستان از مسائل مهم در موضوع گرد و غبار ايران است. افزون بر اين سيستان و بلوچستان از کانون‌هاي گرد و غبار افغانستان تاثير مي‌پذيرد.

ابتکار با تاکيد بر اهميت کنفرانس بين‌المللي گرد و غبار اظهار کرد: اين اجلاس با پشتوانه چندين قطعنامه که به ابتکار و پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران شکل گرفته در ايران برگزار مي‌شود.

وي افزود: مهمترين مسئله در کنفرانس بين‌المللي گرد و غبار تبادل تجربيات و انتقال راه‌حل‌ها و بررسي چالش‌هاي مربوط به پديده گرد و غبار است. برخي از کشورها تجربيات موفقي در اين زمينه دارند. ايران نيز تجربيات و دستاوردهاي قابل ارائه‌اي در اين موضوع دارد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه گفت: ساز و کارهاي حقوقي، فني و مالي در کنفرانس بين‌المللي گرد و غبار بررسي خواهد شد و اميدواريم گام رو به جلويي در مقابله با گرد و غبار در سطح ملي، منطقه‌اي و بين‌المللي باشد.

روند فزاينده طوفان‌هاي گرد و غبار در نتيجه گرمايش زمين و تغيير اقليم تشديد مي‌شود

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه روند فزاينده طوفان‌هاي گرد و غبار در نتيجه گرمايش زمين و تغيير اقليم تشديد مي‌شود، تصريح کرد: طوفان‌هاي گرد و غبار همزمان با افزايش دما در برخي از شهرهاي ايران و تعدادي از شهرهاي دنيا رخ مي‌دهد و اين موضوع ارتباط و پيوستگي ميان گرد و غبار و تغيير اقليم را نشان مي‌دهد. به همين علت در آخرين اجلاس تغييرات اقليم در مراکش، يک نشست تخصصي درباره گرد و غبار برگزار شد که معاونان سازمان ملل نيز در اين نشست بر ضرورت حل و فصل اين موضوع تاکيد کرد بنابراين مهم آن است که کنوانسيون تغيير اقليم و توافق‌نامه پاريس، کنوانسيون مقابله با بيابان‌زايي و کنوانسيون رامسر براي حفاظت از تالاب‌ها همگي با موضوع گرد و غبار مرتبط هستند. به همين منظور نمايندگان سازمان‌ها و کنوانسيون‌ها در اجلاس تهران حضور خواهند داشت که همين موضوع ارتباط و پيوستگي مقوله و پديده‌هاي مختلف را با گرد و غبار روشن مي‌کند.

ابتکار در ادامه با اشاره به نقش ستاد ملي گرد و غبار در برگزاري اجلاس بين‌المللي گرد و غبار گفت: وزارتخانه‌هاي جهاد کشاورزي، نيرو، امور خارجه، کشور و سازمان هواشناسي از وزارت راه، دستگاه‌هاي همکار ما در برگزاري اجلاس هستند.

وي افزود: حميد چيت‌چيان - وزير نيرو، محمدجواد ظريف وزير امور خارجه و خداکرم جلالي - رئيس سازمان جنگل‌ها - در اين اجلاس حضور خواهند داشت. کنفرانس گرد و غبار دو جلسه وزرا و چهار جلسه تخصصي و فني همچنين دو بازديد از کاشان و اهواز خواهد داشت. يک نشست تخصصي در روز اول با موضوع هزينه‌هاي اقتصادي و تاثيرات اجتماعي برگزار خواهد شد همچنين سه نشست فني و تخصصي در روز سوم (14 تير) با موضوع سنجش، پيش‌بيني و پايش منابع گرد و غبار، مديريت و هدايت منابع و نوآوري در روش‌هاي کنترل و سياستگذاري همچنين همکاري و پاسخ‌هاي جهاني با رويکرد متقابل برگزار خواهد شد.

ابتکار افزود: اجلاس بين‌المللي گرد و غبار يک بيانيه و توصيه تخصصي خواهد داشت که شامل نتايج فني براي مقابله با گرد و غبار و مهار کانون‌ها مي‌شود. اين بيانيه مي‌تواند براي کشورها کاربردي باشد.

بازگشت امنيت به عراق موجب افزايش اقدامات براي احياي تالاب‌ها مي‌شود

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به حضور نمايندگان و کارشناسان 30 کشور در اجلاس گرد و غبار گفت: سازمان‌هاي بين‌المللي متعددي در اين اجلاس حضور مي‌يابند اما تعداد شرکت کنندگان در نوسان است و امکان تغيير آن‌ها تا روز آخر وجود دارد. ممکن است برخي کشورها احساس کنند موضوع گرد و غبار در اولويت آنها نيست و از شرکت در اجلاس خودداري کنند.

ابتکار در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا در مورد ميزان تاثيرگذاري اجلاس بين‌المللي گرد و غبار در تعهد و پايبندي کشورهاي منطقه به کنترل کانون‌هاي گرد و غباري که ايران را تحت تاثير قرار مي‌دهد،اظهارکرد: قطعا اين اجلاس تاثيرگذاري خوبي در اين زمينه خواهد داشت و اميدواريم در پايبندي کشورها در مهار کانون‌هاي گرد و غبار مفيد و موثر باشد. کنفرانس گرد و غبار به منظور انتقال تجربه و شکل گيري ساز و کارها و پيمان‌هاي منطقه‌اي برگزار مي‌شود و اميدواريم باعث جلب توجه کشورهاي منطقه به اين موضوع شود. در مورد کشور عراق احساس مي‌کنيم شرايط نسبت به سال‌هاي گذشته بهبود پيدا کرده است چون برقراري امنيت پيش‌نياز چنين اقداماتي است و از آنجا که ثبات و امنيت در عراق بيشتر شده مي‌توان انتظار داشت که دولت عراق با جديت در اين زمينه کار کند.

سدسازي‌ها و عدم رعايت حق‌آبه رودخانه‌هاي اصلي و تالاب‌ها کشور، ايران را تحت تاثير کانون‌هاي گرد و غبار عراق قرار داده است

وي در مورد سدسازي‌هاي دولت ترکيه روي دجله و فرات و حذف حق‌آبه کشورهاي پايين‌دست اظهار کرد: ترکيه يا هر کشور ديگري بايد ارزيابي زيست‌محيطي سدسازي‌ها را انجام دهد و بايد روشن شود که سدسازي‌ها در بالادست رود چه اثراتي در پايين‌دست دارد. لازم است همه کشورها به اين موضوع توجه کنند. با کشور ترکيه مذاکراتي در اين زمينه داشتيم و انتظار خود را در اين زمينه مطرح کرديم. اميدواريم از طريق مذاکره و رايزني به راهکارهاي عملي و موثر براي حل اين مشکل دست يابيم.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در پاسخ به پرسشي در مورد شکل‌گيري کمپين ميان‌رودان و نگارش يک نامه خطاب به دبيرکل سازمان ملل براي مقابله با سدسازي‌هاي دولت ترکيه تصريح کرد: نهادهاي مدني ايران بسيار فعال هستند. در سال‌هاي گذشته اين نهادها علاوه بر رشد کمي، رشد کيفي مطلوبي نيز داشته‌اند و در شرايط حاضر سازماندهي داخلي براي نهادهاي مدني از جمله ايجاد شبکه ملي محيط زيست صورت گرفته است. به طور کلي ايران داراي نهادهاي مدني پرقدرتي است که مطالبات ملي را منعکس مي‌کند. در ماه‌هاي گذشته فعالان مدني کمپيني را در ارتباط با سدسازي‌هاي دولت ترکيه ايجاد کردند.

وي افزود: فعالان محيط زيست کشور از تاثيرات فعاليت‌هاي عظيم سدسازي ترکيه در منطقه نگران هستند. آنان توقع دارند اين مسئله مورد توجه دولت ترکيه قرار بگيرد و حق‌آبه رودخانه‌ها و تالاب‌ها را لحاظ کند تا از اثرات سوء و منفي سدسازي‌ها بر منابع پايين دست جلوگيري شود. اين سدسازي‌ها و عدم رعايت حق‌آبه رودخانه‌هاي اصلي و تالاب‌ها کشور، ايران را تحت تاثير کانون‌هاي گرد و غبار عراق قرار داده است. اين موضوع از طريق وزارت امور خارجه ايران پيگيري شده است و اميدواريم به ساز و کار مشترک براي رفع نگراني فعالان محيط زيست دست يابيم. انتظار داريم کانون‌هاي گرد و غبار عراق و سوريه که روي ايران تاثير منفي دارند مهار شوند. اميدواريم با مذاکرات و همکاري‌هاي فني با دولت ترکيه در اين زمينه به نقاط مشترک دست يابيم.

ابتکار در ادامه در مورد سهم منشأهاي داخلي و خارجي در بروز پديده گرد و غبار در ايران اظهار کرد: بر اساس برآورد ستاد ملي گرد و غبار 75 تا 80 درصد وقايع گرد و غبار ايران ،منشأ خارجي دارد. براي مثال در سال 95 از 28 بار گرد و غبار استان خوزستان، منشا چهار مورد داخلي و بقيه خارجي بود.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در پاسخ به پرسشي در مورد حضور کشور عربستان در اجلاس بين‌المللي مقابله با گرد و غبار اظهار کرد: همه کشورهاي منطقه از جمله عربستان به اين کنفرانس دعوت شده‌اند. از کشورهاي منطقه وزرا ،کارشناسان و سازمان‌هاي منطقه‌اي مثل کنوانسيون کويت (راپمي) حضور مي‌يابند و فکر مي‌کنيم پاسخ منطقه‌اي به دعوت سازمان ملل و دولت ايران براي حضور در اجلاس بين‌المللي گرد و غبار خوب بوده است.

وي در پاسخ به پرسش ديگري در مورد احتمال ايجاد ساز و کار حقوقي در نتيجه برگزاري اجلاس مقابله با گرد و غبار گفت: ساز و کار حقوقي احتياج به بررسي و پيگيري‌هاي بيشتر دارد اما ممکن است اين اجلاس مقدمات ايجاد ابعاد حقوقي را فراهم کند. در شرايط حاضر ساز و کارهاي حقوقي مثل کنوانسيون حفاظت از تالاب‌ها و کنوانسيون مقابله با بيابان زايي داريم اما ايجاد ساز و کار قانوني ويژه براي گرد و غبار موضوع جديدي است که با ابتکار عمل ايران اين موضوع شکل بين‌المللي گرفته و ممکن است در آينده ساز و کار حقوقي نيز براي آن فراهم شود.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در مورد صرف بودجه کلان براي برگزاري اجلاس بين‌المللي گرد و غبار اظهار کرد: عمده هزينه‌هاي کنفرانس بر عهده سازمان ملل است. از سوي ديگر برگزاري اجلاسي در اين حد براي کشوري مثل ايران امتيازاتي به دنبال دارد؛ به ويژه اينکه ايران کشوري مبتلا به پديده گرد و غبار است بنابراين بايد حداکثر استفاده را براي کشور خودمان از اين اجلاس ببريم.

ابتکار در پايان در مورد بي توجهي به کانون‌هاي گرد و غبار داخلي گفت: ايران براي ساير کشورها کانون گرد و غبار نيست، اين در حاليست که کشور ما بيشترين تاثير را از ساير کشورها در موضوع گرد و غبار دارد. در مورد مهار کانون‌هاي گرد و غبار داخلي نيز بايد تاکيد کنم که طي چند سال گذشته مهار کانون‌هاي داخلي از طريق احياي تالاب‌ها و ساير اقدامات پيشرفت‌هاي خوبي داشته است که همه اينها نشانه توجه جدي دولت يازدهم به اين موضوع است.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۱۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به عمره مفرده اعزام می‌شوند

محسن مسلمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اعزام دانشجویان به عمره مفرده گفت: در این مرحله از عمره مفرده ۱۷۰ نفر از دانشجویان نخبه (دانشجویان پسر) تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در قالب دو کاروان امروز به عمره مفرده اعزام می شوند.

وی ادامه داد: عملیات عمره دانشجویی در بازه محدود امسال انجام شد و فردا آخرین کاروان عمره اعزام می شود بعد از اتمام عملیات حج تمتع زائران عادی عمره اعزام می شوند که دانشجویان نیز اعزام خواهند شد.

معاون پشتیبانی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان افزود: برنامه ریزی شده است احتمالا اعزام دانشجویان مهرماه با شروع دانشگاه ها انجام شود رایزنی ها و هماهنگی ها انجام شده که تمام طیف های دانشگاهی اعم از دانشجویان دختر و پسر اساتید و دانشجویان متاهل را دربرمی گیرد.

حجت الاسلام مرتضی مطهری پور رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان نیز به مهر گفت: عملیات عمره دانشجویی در دوره بعدی بعد از اتمام عملیات حج تمتع انجام می شود، سهمیه، ثبت نام و اعزام دانشجویان انجام می گیرد.

رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان افزود: خداوند را بخاطر این نعمت که بعد از ۹ سال وقفه آغاز شد شاکر هستیم که بعد از وقفه طولانی این توفیق حاصل شد.

وی گفت: ستاد عمره در سال ۷۶ با یک کاروان استادی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر تنها مجموعه رسمی و متولی اعزام دانشگاهیان به حج و عتبات مقدسه است و تا به امروز بیش از دو دهه در حال فعالیت است.

کد خبر 6093795

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • اعزام دانشجویان عمره گزار به عمره مفرده
  • مواکب کوچک اربعین ساماندهی می‌شود
  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به عمره مفرده اعزام می‌شوند
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • کمک ۴ میلیاردی مردم لرستان برای بازسازی عتبات‌عالیات
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود